‘Jiji’ din fiecare din noi

Majoritatea se bucurau ieri de condamnarea d-lui George. Deși nu comentez contextul si detaliile, m-am intristat la vederea ferocitatii cu care ‘analistii’ din studiourile televiziunilor de știri se aruncau asupra ‘prazii’. Poate instinctul crestin, poate enormitatea harului, de care, in mod nemeritat, am si eu parte – m-au făcut mai sensibil.

E adevărat, dreptatea in justiție este, după supunerea fata de Dumnezeu, in opinia mea, esentiala. Hotia, abuzurile, afacerile murdare, toate acestea sunt lucruri care trebuiesc pedepsite. Rămâne discutabil insa dacă cu adevărat închisoarea e pedeapsa cea mai potrivită in astfel de cazuri.

Altceva m-a frapat insa. Declarațiile d-lui GB au fost in anumite momente de o sinceritate de-a dreptul socanta. Din punct de vedere teologic, erau de-a dreptul de invidiat. Recunosterea pacatului si chiar osibilitatea ca aceasta experienta sa fie lucrarea lui Dumnezeu pentru a-l schimba.

Dar in stil tipic, au fost alte părți dîn declarații care dovedesc mândrie. Poate chiar si resentimente acuzatoare. Una calda, alta rece. Povestea Lavinia Sandru cum a fost insultata într-o emisiune, si in urma interventiei mamei d-lui B, dansul si-a cerut sincer scuze, cu multe regrete. Foarte tipic.

Din nefericire, dansul nu e singur. Cati dintre noi nu ne luptam cu aceeași discrepanta din viața noastră…. Sf. Ap. Pavel era cuprins de disperare, recunoscand ca ceea ce dorește sa facă nu face, iar ceea ce detesta se tine scai de el. Si noi, spunem una, facem alta. Citim Scriptura si trăim pe contra. Ne numim urmasi ai lui Cristos, dar prea rar cei din jur ne confunda cu El.

Episodul de ieri m-a umplut de recunostinta. Dacă nu ar fi harul lui Dumnezeu, zilnic, as fi mereu de condamnat. De aceea, ca si condamnat gratiat, mă rog zilnic ca Dumnezeu sa mă ajute sa fiu consecvent. Din același motiv mă rog si pentru d-l GB si familia dansului – dorindu-le sa experimenteze același Har transformator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s