CRACIUNUL DE ALTA DATA

E usor sa fi nostalgic. Si oarecum e un semn de ‘lenevie motivationala’. Pentru prea multi dintre noi, prezentul parca e pe locul trei in top. Trecutul parca era mai frumos iar viitorul desi un mare semn de intrebare, totusi e plin de posibilitati. Pe cand prezentul e asa cum e… In cel mai fericit caz, nu e rau dar parca e loc si de mai bine.

Si totusi, Craciunul de alta data era mai frumos… Poate ca era privit prin prisma unei inocente copilaresti sau poate ca intr-adevar era mai frumos. Era zapada mare, afanata si pufoasa. Erau colindatori si mici si mari.

Erau brazii care dupa sarbatori deveneau arme improvizate in mainile unor spadasini indemanatici si pitici. Erau escapadele pe sanie coborand pe ‘muntii’ de pamant din zonele inca in constructie din cartier. Erau cozile la banane si portocale.

Erau cadourile exotice de jucarii chinezesti, luciose si atragatoare pentruy care parintii se straduiau cu chiu cu vai sa le obtina. Erau miresmele care ne ‘imbatau’ simturile in timp ce treceai pe langa blocuri: sarmale, fripturi si dulciuri din cuptor. La Biserica erau programe speciale, iar in loc de a fi o povara in plus, era o delectare si o binevenita improspatare a sufletului.

Si oamenii erau mai altfel. Mai politicosi, mai putin grabiti, mai atenti, mai zambareti, mai plini de pace launtrica. Era parca o sfidare ‘sub acoperire’ a sentimentului de depresie care ar fi trebuit sa umbreasca sarbatorile in contextul unui sistem politic advers.

Ce nu aveam? Supermarketuri, Canale TV multiple, X factor si alte cele. Si parca era mai frumos si noi eram mai frumosi (in suflet).

Desi anii au trecut si multe s-au schimbat – totusi exista sansa de a experimenta cel mai minunat Craciun. Secretul? Sa-L descoperi pe Acela care este Darul cel mai minunat. Cum scrie Sf. Evanghelist Ioan: ‘

Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit.. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;

Fie ca Domnul Isus Mantuitorul nascut in ieslea Betleemului sa-Si gaseasca loc si in sufletele si casele noastre in acest an!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s